09127794763 mihan13@yahoo.com

علل و پیامدهای  بهداشتی – روانی احساس تنهایی

تنهایی یک احساس  پیچیده و منحصر به فرد است. از آنجا که هیچ علتی مشترک ندارد، پیشگیری و درمان این حالت بالقوه مضر ذهن می تواند به طور چشمگیری متفاوت باشد.

به عنوان مثال، بین نیازهای  یک کودک تنها  با یک مرد یا زنی که  تازه  همسرشان را از دست داده اند تفاوت وجود دارد.  به منظور درک احساس تنهایی،  مهم است که نگاه دقیق تری به آن داشته باشیم.  معنای واژه “تنها”، و همچنین علل مختلف، پیامدهای بهداشتی، علائم و درمان های بالقوه برای تنهایی بسیار مهم است.

احساس تنهایی

تنهایی یک حالت ذهنی است

در حالی که تعاریف معمول از تنهایی آن را به عنوان حالت تنهایی یا تنها بودن توصیف می کند، تنهایی در واقع حالت ذهنی است.  تنهایی،  به گفته بسیاری از کارشناسان، لزوما تنها  بودن نیست. اگر احساس تنهایی و انزوا می‌کنید، این به این معنی است که تنهایی در  ذهن شما نقش دارد. به عنوان مثال، یک تازه کار کالج ممکن است احساس تنهایی کند، گرچه نزد  هم اتاقی و همسالانش است. یک سرباز که در یک کشور خارجی مستقر می‌شود، احساس تنهایی می‌کند  هرچند که  مدام توسط  همرزمان خود احاطه شده است.

احساس تنهایی

علل احساس تنهایی

بر طبق پژوهش‌های صورت گرفته توسط اساتید برجسته دانشگاه شیکاگو تنهایی به شدت به ژنتیک متصل است. عوامل دیگری نیز شامل متغیرهای موقعیتی مانند انزوای فیزیکی، حرکت به مکان جدید، طلاق،. مرگ شخصي که در زندگي شخصي در میدان توجه است، مي‌تواند منجر به احساس تنهايي شود. علاوه بر این،  تنهائی می تواند یک نشانه اختلال روانی مانند افسردگی باشد.

تنهایی نیز می تواند به عوامل داخلی مانند عزت نفس پایین نسبت داده شود. افرادی که اعتماد به نفس  پائین دارند اغلب اعتقاد دارند که آنها از لحاظ توجه از نظر دیگران  نادیده  گرفته می‌شوند. این می تواند به انزوا و تنبلی مزمن منجر شود.

خطرات زیستی _ روانی  مرتبط با تنهایی

تنهایی طیف وسیعی از اثرات منفی بر سلامت جسمی و روانی دارد، از جمله:

افسردگی و خودکشی

بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی

افزایش سطح استرس

حافظه و یادگیری کاهش یافته

رفتار ضد اجتماعی

تصمیم گیری نادرست

الکل و سوء مصرف مواد

پیشرفت بیماری آلزایمر

تغییر درعملکرد مغز

“تنهائی در بزرگسالان، مصرف الکل بیشتر و ورزش کمتر  را می تواند بدنبال داشته باشد. خواب در آنها کمتر کارآمد است و آنها بیشتر خستگی روزانه را گزارش می‌کنند. تنهایی همچنین تنظیم فرایندهای سلولی درون بدن را مختل می‌کند، ما را به پیری زودرس  مبتلا  می کند. ” -دکتر. جان کاکیوپو

محققان دریافته‌اند که سطح پایین تنهایی با ازدواج، درآمد بالاتر و وضعیت تحصیلی بالاتر مرتبط است. سطح بالایی از تنهایی با علائم بهداشت  جسمانی، شبکه های اجتماعی کوچک و روابط اجتماعی با کیفیت پایین همراه است.

 تنهایی می تواند مسری باشد

یک مطالعه نشان می‌دهد که تنهایی ممکن است در واقع مسری باشد. در یک مطالعه ده ساله، محققان بررسی کردند که چگونه تنهایی در شبکه های اجتماعی گسترش می یابد. نتایج نشان داد که افراد نزدیک به کسی که احساس تنهایی می‌کنند، 52 درصد احتمال بیشتری برای مبتلا شدن به تنهایی دارند.

احساس تنهایی

نکاتی برای جلوگیری از احساس تنهایی

تنهایی می تواند برطرف شود. برای انجام تغییرات نیاز به یک تلاش آگاهانه دارد. ایجاد یک تغییر، در بلندمدت، می تواند شما را خوشحال تر، سالم تر و به شما کمک کند تا  نسبت به اطرافیانتان تاثیر مثبت داشته باشید.

 

در اینجا چند راه برای جلوگیری ازاحساس تنهایی وجود دارد:

به رسمیت شناختن اینکه تنهایی نشانه‌ای از چیزی است که نیاز به تغییر دارد.

در نظر بگیرید که خدمات اجتماعی یا فعالیت دیگری را که از آن لذت می برید، انجام دهید. این موقعیت‌ها فرصتی عالی برای دیدار با مردم و ایجاد دوستی جدید و تعاملات اجتماعی را فراهم می کند.

تأثیرات تنهایی را در زندگیتان، از نظر جسمی و روحی درک کنید.
بر ایجاد روابط با کیفیت با افرادی که نگرش‌ها، علائق و ارزش‌های مشابه با شما دارند، تمرکز کنید.